27 Kasım 2015 Cuma

Yandex E-mail Açma

Kayıt

Yandex.Mail'e erişmek için Yandex'te bir hesaba ihtiyacınız vardır. Hesabınız yoksa aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Kayıt sayfasını açın.
  2. Adınızı ve soyadınızı yazın.
  3. Mail'de ve Yandex'in diğer servislerinde giriş yapmak için bir (kullanıcı adı) oluşturun veya önerilen seçeneklerden birini seçin.
    Dikkat! Kayıt tamamlandıktan sonra kullanıcı adı değiştirilemez.
  4. Hesaba erişmek için kullanılacak şifreyi oluşturun ve şifrenizi unutmayın. Kötü niyetli kişilerin kişisel bilgilerinize erişmemeleri için şifreniz güvenli bir şifre olmalıdır.
  5. Cep telefon numaranızı yazın. Bu telefon numarası yardımıyla şifreyi kurtarabilir, bildirimlerinizi alabilir veya numarayı ek kullanıcı adı olarak kullanabilirsiniz. Telefon numarasını daha sonra eklemek istiyorsanız bunuTelefon numaralarım sayfasından yapabilirsiniz.
  6. Telefon numaranızı belirtmek istemiyorsanız Telefonum yok bağlantısına tıklayın ve güvenlik sorusunu seçin.Güvenlik sorusunun yanıtı alanına yanıtınızı yazın. Bu bilgiler şifreyi kurtarmak için gereklidir.
  7. Resimdeki karakterleri girin (otomatik kayıtlara karşı koruma).
    Not. Resimdeki karakterler anlayamadıysanız Görseli yenile bağlantısına tıklayın.
  8. Kaydol butonuna tıklayın.
Kaydolduktan sonra kullanıcı adınızla @ simgesinden, yandex.com.tr alan adından (veya eş alan adlarındanbirinden) oluşan bir e-posta adresiniz olacaktır. Örneğin capt.kirk@yandex.com.tr. Eş alan adı kayıt sırasında otomatik olarak belirlenir.
İstediğiniz zaman kişisel bilgilerinizi düzenleyebilirbaşka bir güvenlik sorusunu belirleyebilir, sizinle irtibata geçmek için alternatif e-posta adresleri yazabilir veya telefon numaraları listesini düzenleyebilirsiniz.

Nasıl Doğru Şifre Oluşturulur?

Basit bir şifre hesabınızın en büyük tehdididir. Sıradan sözcükler (sifrefil) ve tahmin edilebilir harf birleştirmeleri (qwerty123456) şifre kırma programları tarafından kolayca bulunabilir. Lütfen Yandex'in basit şifrenin oluşturduğu tehlikelerle ilgili uyarılarını görmezden gelmeyin. Ayrıca adınız, doğum tarihiniz veya kimlik numaranız gibi genel bilgileri şifre olarak kullanmayın.
Tahmin edilmesi zor bir şifre oluşturmak için:
  •  
    hem küçük hem de büyük Latin harfleri,
  •  
    rakamlar,
  •  
    noktalama işaretleri kullanın (` ! @ # $ % ^ & * ( ) _ = + [ ] { } ; : " \ | , . < > / ? işaretleri kullanılabilir, ~ ve ' işaretleri kullanılamaz).
Türkçe bir sözcük grubunu İngilizce klavye düzeninde yazmak da iyi bir seçenektir. Örneğin "kötü_görüş" harf kombinasyonu İngilizce klavye düzeninde kotu_gorus olarak görünecektir; böyle bir şifre zor kırılır, fakat kolay hatırlanır.
Dikkat! Şifrenizi asla kimseye söylemeyin! Yandex çalışanları hiçbir zaman şifrenizi sormaz.

Özel E-posta Adresi

İnternet mağazalarında, forumlarda veya diğer kaynaklarda kaydolurken gerçek e-posta adresinizi belirtmek istemiyorsanız kullanıcı adınıza + simgesi ve bu siteyi hatırlayabileceğiniz herhangi bir kelime ekleyin. E-postanız şuna benzeyecektir: bilge.bilir+motoforum@yandex.com.tr. Bu adrese gönderilen e-postalar gerçek e-posta kutunuzun Spam klasörüne gelir.
Yandex'te kişisel e-posta adresi, kaydolurken e-posta adresinin belirtilmesi gereken bir sitede tekrar kaydolmak için gerekebilir. Örneğin, bu sitedeki hesabınızın şifresini unuttuysanız ve onu kurtaramıyorsanız özel e-posta adresine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kullanıcı Adı Yerine Telefon Numarası

Hesaba bağlı olan ana telefon numarası ek kullanıcı adı olarak ayarlanabilir. Bunu hem telefon bağlama sırasında hem de daha sonra Telefon numaralarım sayfasında yapabilirsiniz; Telefon numarasını kullanıcı adı olarak kullanişaretini eklemeniz yeterlidir.
Bir telefon numarası sadece tek bir hesap için ek kullanıcı adı olabilir. Bununla birlikte her hesaba tek bir ek kullanıcı adı bağlanabilir; böyle ek kullanıcı adı olarak sadece ana telefon numarası ayarlanabilir.
Örneğin +90 529 1234567 numarasını ek kullanıcı adı olarak ayarladınız. Artık bunları yapabilirsiniz:
  •  
    Yandex kullanıcı adınızı girmeniz gerektiği her yerde telefon numaranızı girebilirsiniz (artı işareti olmadan ve boşluksuz, örneğin 905291234567).
    Bu kuralın istisnası erişim yenileme sayfası: bu sayfada kayıt sırasında oluşturduğunuz kullanıcı adınızı girmeniz gerekir.
  •  
    905291234567@yandex.com.tr adresini eş e-posta olarak kullanın

Ek kullanıcı adına sahip olan e-postayla çalışma özellikleri

Böyle bir adrese e-posta göndermek için numarayı istediğiniz şekilde boşluksuz olarak belirtebilirsiniz; Mail hem +905291234567@yandex.com.tr hem de 05291234567@yandex.com.tr adresinizi anlar.
Böyle bir adrese gönderilen e-postalar Yandex.Mail hesabı oluşturduysanız e-posta kutunuza yönlendirilecektir. Ek kullanıcı adını devre dışı bırakırsanız veya numarayı hesaptan ayırırsanız adres çalışmayacaktır.
Telefon numarası başka bir kişiye geçer ve yeni sahibi numarayı ek kullanıcı adı olarak bağlarsa e-posta adresi de bu kişiye geçecektir. Bunu önleyebilirsiniz:

  • Telefon numarasını içeren SIM kartını kaybettiyseniz numaranın tekrar seçime sunulmadan kartı cep telefonu operatörünün ofisinde yenileyin.
  • Telefon numaranızı değiştirdiyseniz Telefon numaralarım sayfasında eski numaranızı ayırın ve yeni numarayı hesabınıza bağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder